Miljoonakalan (Poecilia reticulata) evämuodot

Miljoonakalasta on jalostettu runsaasti eri evämuotoja. Isopyrstöiset ovat nykyään suosittuja. Kun kalat lisääntyvät akvaariossa, saattaa uusia pyrstömuotoja tulla esille. Pyrstön muotohan on geneettinen ominaisuus pääsääntöisesti, joten luultavasti uusia geeniyhdistelmiä muodostuu ja näin ollen myös jokin ominaisuus pääsee esille.

Myös luonnonmuodon tyyppisiä pyrstöjä saattaa tulla esille, koska jalostetun kannan pohjalla luultavasti on myös luonnonmuotoja. Näin ollen uroksen pyrstö voi muuttua melko läpinäkyväksi ja pyöreäksi. Osa pyrstöistä saattaa myös muistuttaa ylämiekkaa. Uros on myös usein tällöin täplikäs.

Alla yksi luokittelu.

Miljoonakalan evävuodot
Miljoonakalan evämuodot, kuvan lähde Wikipedia.

Suuri pyrstö:

A: Lippumainen

B: Kolmio

C: Viuhka

D: Huntu

Miekkamainen:

E: Kaksoismiekka

F: Ylempi miekka

G: Alempi miekka

H: Lyyra

Lyhyt pyrstö:

I: Lapiomainen

J: Keihäs

K: Pyöreähkö

L: Neula

Kuvia